söndag 30 oktober 2011

Halloweenkväll

Ja, egentligen är det förstås imorgon kväll, men barnen tjuvstartade lite eftersom det är vardag imorgon och vi kommer hem sent. På det här sättet fick vi tid att göra lite Halloweenfint!
Barnen ville absolut gå "Bus och godis" men Yrhätta tyckte att man nog borde dela ut något, precis som på påsken. Därför ägnades förmiddagen till pyssel då flickorna gjorde dessa snygga och färgglada halloweenspöken. Några skänktes i nåder till denna snyggspökiga dörrskylt.



På gården pyntades det med spökiga lyktor!




Snygg halloweenhäxa

Söt halloweenpumpa

Lite stämningspynt



Och ja, sen har det ju hänt något mycket viktigt under helgen också. Yrhätta har blivit stora damen! Kolla in gluggen i underkäken. Hon som inte har hunnit fylla sex år ännu. Och den nya tanden är redan på väg upp.

3 kommentarer:

  1. Ni är lika pyssliga som vanligt ser jag. Vilka fina saker ni gör; kul att göra halloween till något speciellt också och inte bara gå och "tigga godis". Jättebra idé av Nienke att komma på att man ska göra något att ge! Och vad fina de är i sina utstyrslar! Finaste häxan och finaste pumpan! Nienke har verkligen blivit stora tjejen nu! Kram! //Johanna

    SvaraRadera
  2. Tyvärr blir det inte så mycket pyssel som jag skulle vilja, tiden räcker inte till. Men nu i höstmörkret blir det i alla fall lite grann till alla de högtider som ska firas - Halloween, Sint Martin, Advent, Sinterklaas, jul och nyår. Tror inte jag skulle orka med höst och vinter utan dessa ljus och glädjetillfällen.

    SvaraRadera
  3. Jag längtar tills Albin blir lite större så vi kan pyssla. Eller egentligen kan man säkert pyssla med honom nu också, men jag har så dålig fantasi på vad man kan hitta på med en 2-åring... Här firas bara jul (ja, vi gör väl lite adventsfint, men det firas ju inte på något särskilt sätt...) Jösses vad ni har mycket att fira på hösten! :D Ni får ju lite extra holländska traditioner också; kul! :D Men visst är det väl härligt med saker som lyser upp höstmörkret!

    //Johanna

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad så blir jag glad!