söndag 14 november 2010

Pippikalas


Nu har Yrhätta äntligen fått hålla i sitt efterlängtade Pippikalas. Fram tills 2 dagar innan kalaset hade vi bara fått svar från 2 kamrater om de skulle komma eller inte, så vi var lite smått nervösa om det skulle bli något kalas, dagen kanske var lite oläglig då det ju också är Fars dag idag. Men så igår ramlade svaren in på både telefon och mail och idag klockan 2 marcherade 8 stycken små förväntansfulla gäster in i hallen. Yrhätta stod och tog emot gästerna rustad till tänderna klädd i både Pippikläder, Pirathatt och Piratflagga. Lillgosa var nyckelpiga och satt tryggt i pappas famn när diverse feér och självaste Batman klev över tröskeln.

Vi började med att göra små Pippifigurer, det blev kitchiga Pippilottor med glitterben och det blev SjörövarPippi med piratflagga och pirathatt. Tjusigt värre!




Efter det fixade storebror med presentöppningsleken (alla satt i ring och den som en snurrande flaska i mitten av ringen pekade på fick lämna sitt paket till den lyckliga födelsedagtjejen) medan vi vuxna fixade med dukningen i köket.

Sen blev det pannkaksätning förstås, men utan äggkladd i håret för pannkakorna stekte vi redan under förmiddagen och de intogs nu med både glass, grädde, sylt och till och med strössel (!)

Efter det var det dags för "Följa John", en livad och uppskattad lek, dock gick det inte lika vilt till som när Pippi själv lekte leken på sitt eget kalas och hennes pappa klev rätt genom en vägg. Inte heller klättrade vi på taket !!

Sen satte vi oss i Tv-soffan ett tag och tittade på en Pippiteater som finns på Astrid Lindgrens världs hemsida, som berättar om när Pippi räddar sin pappa från Blodsvente och Jocke med kniven. Vi såg den "live" i somras när vi var på Astrid Lindgrens värld och den kan verkligen rekommenderas, fartfylld, färgstark med mycket sång och musik.

Sen ordnade superschysta brorsan med jättehäftig skattjakt som blev väldigt uppskattad. Efter det var det bara en kvart kvar av kalaset och eftersom det blivit mörkt ute tog vi fram diskokulan och dansade loss till smurfpop den sista stunden. Yrhätta tyckte att kalaset gott kunde fortsätta till imorgon men gästerna såg rätt nöjda ut när de troppade av med sin obligatoriska godispåse, ballong och den egentillverkade Pippifiguren.

Är ju själv lite moloken för tillfället, men med alla dessa muntra gäster kunde till och med jag njuta av dagen och jag är så stolt över Professorn som dagen till ära gjorde sitt bästa för att roa sina systrar och deras kamrater, och som dessutom blåste upp över 30 ballonger och pyntade huset med. Utan honom hade kalaset inte blivit ens en tredjedel så bra som det blev. En stor eloge till honom!!!

2 kommentarer:

  1. Tittar runt hos alla julswappare för att säga Hej!

    Hälsningar Helena

    SvaraRadera
  2. Å det kalasandet hade jag GÄRNA varit med på! I <3 Pippi och är nog lite av Pippi själv titt som tätt... ;)

    Kul att möta en ny "bekantskap" i bloggvärlden! Jag är med på julswappen jag med.

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad så blir jag glad!