söndag 12 december 2010

Pepparkakor och adventkalender

Oj, det blev en sen kväll för mina småflickor... och vi som ska upp tidigt imorgon bitti. Nu är det Stockholmsvecka igen (men som tur är bara måndag till onsdag denna gång) så det blir tidiga mornar, och någon Luciafirning lär vi inte hinna med imorgon.

Tur att barnen redan har haft sin Lucia på dagis, kolla in bilderna nedan hur det gick till!
Har fortfarande lite plugg som ska göras så detta inlägg blir inte långt men kolla in en supermysig adventkalender här! Klicka på pepparkakshjärtana ett efter ett så får ni följa en liten musfamiljs öden och äventyr fram till jul. Såå gullig!

Söt liten Pepparkaksgumma med kamrater.

Yrhätta läser tredje versen med bravur!

Världens snyggaste julgran...

...för att inte tala om tomtetavla!

Luciafika, pepparkakorna var godast, och sötast :) förstås!

Två dansanta pepparkakor.

3 kommentarer:

  1. RoseMarie Järlestig12 december 2010 kl. 21:29

    sååå söta pepparkakor :)

    SvaraRadera
  2. Vilket gulligt luciatåg :-)
    Svar; Tack för besöket på min decoblogg (där jag egentligen inte skriver mer). För att svara på din fråga: En FB är en liten bok, ungefär 10x7 cm är väl vanligast. Man skriver sitt namn och adress på insidan av pärmen och gör man den åt någon annan så ska givetvis dens namn och adress också stå. Sen skickar man den till någon, som skriver sitt namn och adress i den (och kanske några FÅ ord om sig själv, vanligast ålder och intressen) och så går den vidare till nästa som gör likadant och nästa.... tills den är full då den skickas tillbaka till bokens "ägare", dvs du själv eller den som du gjort boken åt.
    Det finns grupper på nätet som man kan gå med i och där det anordnas "swaps" där man tillverkar böcker med ett givet tema och byter dem sedan.
    Googla på "friendshipbook" så finns det massor av information.
    Själv har jag slutat med att byta och tillverka fbs (och Decos där man tar en hel sida i en bok och dekorerar efter ett visst tema). Det är roligt men tar MASSOR av tid!
    Hoppas att det här besvarade en del av dina frågor :-)
    MVH
    Frogprincess

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad så blir jag glad!