lördag 12 november 2011

Lugnet efter stormen


Ja, nu har vi kalasat! Det blev riktigt lyckat och jag hade minst lika kul som ungarna :) Vi hade ritat upp en djungel på flera stora vita papper som vi satte upp längs ena väggen i vardagsrummet. Så smyckade vi hela rummet med en massa gossedjur också. Det blev riktigt bra! Sen fick barnen  leta reda på varsitt litet "minidjungeldjur" som fanns gömt i djungeln (vardagsrummet). De hade ett litet kort på det djur de skulle leta efter och fick även varsin ledtråd om var de skulle leta. Vi sjöng en djungelsång och jag delade ut Safaripass där barnen fick samla på djurbilder (klistermärken och bokmärken) genom alla aktiviteter på kalaset. Vi gjorde djurcharader och bananbingo och åt sedan "korvrullar" (ugnsgrillad korv inlindad i smördeg ) och små spett med kulkorv, köttbulle och vindruva.

Efter det var det dags för paketutdelning. Nienke fick så många fina presenter - mycket pyssel :) Det blir fint att roa sig med i höstmörkret. Tack alla små flickor för era fina gåvor! Ja, sen var det glassfika och popcorn, djungeldisco med dansstopp. Sedan en variant av "Familjen Olsson" där barnen fick vara Gorillafamiljer och slutligen fiskdamm. Vi har fortfarande kvar den fina fiskdamm som vi gjorde till Professorns sexårskalas. Kul att den kom till användning igen!

Barnen lyckades samla ihop ungefär sex, sju bilder av olika djur i sina Safaripass och fick även ett litet fingerdjur i sina gottepåsar och så den obligatoriska ballongen förstås, på varsin pinne. Jag brukar alltid spara de där ballongpinnarna som man så ofta får på olika festivaler och marknader på stan.  Perfekt att ha till barnkalasen! Yrhätta ville promt att de skulle vara varsin "flärp-tuta" också, och jag fick ge med mig där även om jag inte precis älskar de ljud som åstadkoms av dessa pipor. Det blev en del tutanden!

Men nu är lugnet efter stormen. Flickorna leker så fint med alla de små djungeldjuren (i vår djungel fanns det både älgar och isbjörnar, hi, hi) och Barbiebarnen. Barnens pappa har åkt iväg för att se en Genesis-konsert och professorn har säckat ihop framför Tv:en med magen full av kakor, glass och godis :/ Funderade på att sätta fram kvällsmat, men vet inte om det är så stor mening med det. Får nog bli lite senare i så fall.

















4 kommentarer:

  1. Woaw! :) Vad roligt de måste ha haft det! :)



    Kram
    M I N D I

    Pst....
    Du vet väl att vi kör TJUVKIK på Julswappsbloggen nu:
    http://julswappen.blogspot.com/
    Om du inte redan har lagt upp det så hoppas jag att vi får se din tjuvkik det närmaste. :)

    SvaraRadera
  2. Åh, vilket roligt kalas! Tänk att få vara barn och komma på barnkalas som du ordnar - dina kalas måste ju vara de absolut bästa! :D Vilken fantasi du har - att komma på så många olika aktiviteter och lekar för barnen! Och att ni sparat på fiskdammen - den måste ni väl ha haft med er från Holland? Har du ingen bild på den också? Nienke måste ha varit supernöjd med sitt kalas!

    SvaraRadera
  3. Knyckte det mesta av "konceptet" från goodies.nu :) Sååå bra med Internet! La sen dit lite eget mer beprövat också! men det blev lite knappt om tiden...

    SvaraRadera
  4. Wow, vad kul! Förstår att ni är nöjda!

    Jag heter förresten Ulle, är på genomresa bland swapp-bloggarna. Många nya favoriter i min länklista nu! =)

    Kram!

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad så blir jag glad!